Posted On decembrie 20, 2017 By In Dezvoltare, Uncategorized With 107 Views

Vine iarna: 43 tone de antiderapant într-o singură noapte pe drumurile județene din Cluj

Ninsori considerabile pe drumurile din Cluj noaptea trecută: prima ninsoare care poate pune probleme în trafic în acest sezon, astfel că într-o singură noapte pe drumurile din județ au fost folosite nu mai puțin de 43 de tone de material antiderapant, conform unei evidențe a Consiliului Județean.

Instituția informează că în această dimineață toate drumurile din județ sunt practicabile dar după lapovița și ninsoarea din cursul nopții pe mai multe sectoare de drumuri judeţene s-a aşternut un strat de zăpadă şi s-a format polei. Probleme speciale au pus tronsoanele de drum din zona Huedin – Gilău DJ 103K Căpuşu Mare – Agârbiciu – Dângău – Râşca – Beliş, DJ 108C Aghireş – Leghia – Mănăstireni – Scrind Frăsinet – Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor pe mai multe sectoare de drum, DJ 107P Someşu Rece – Someşu Cald – Mărişel şi DJ 105T  în zona Baciu, dar și zona Turda, în special centura ocolitoare Vâlcele-Apahida – Gheorgheni, DJ 103T Feleacu – releu Feleacu, DJ 107N Gilău – Someşu Rece, DJ 107R zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila, DJ 107R Băişoara – Muntele Băişorii până la pârtia Buscat. Pe aceste drumuri s-a intervenit cu un total de 12 utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii de pe carosabil şi a fost folosită o cantitate însumată de 43 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului şi gheţuşului, inclusiv sare.

E a doua oară în acest sezon când pe drumurile județene se acționează cu material antiderapant, dar prima dată într-o lună: în 29 octombrie cantitatea folosită a fost la jumătatea celei de azi.

În Cluj firmele responsabile pentru deszăpezire sunt Diferit SRL pentru lotul 1 din zona Gilău-Huedin și respectiv Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – Societatea de Construcții Napoca SA pentru loturile 2 din zona Turda și 3 din zona Gherla-Dej.

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *