Posted On decembrie 20, 2017 By In Politică With 63 Views

Plata defalcată a TVA trebuie aplicată numai pentru firmele interesate de acest sistem

Liberalii clujeni spun că vor aduna semnături de la toți agenții comerciali din județ, pentru a demonstra că plata defalcată a TVA-ului trebuie să fie o opțiune doar pentru cei care sunt în măsură să suporte un astfel de sistem. ”Firmele private românești trebuie să aibă posibilitatea de a alege modalitatea plății defalcate a TVA, adoptarea măsurii Guvernului PSD în forma anunțată va declanșa colapsul sectorului privat și va genera dezechilibre economice aproape imposibil de administrat” , a transmis unul dintre liderii PNL Cluj, deputatul Adrian Oros.

Caracterul obligatoriu pentru plata defalcată a taxei pe valoarea adaugata  (TVA) – măsură anunțată de Guvernul PSD-ALDE – va afecta extrem de grav sectorul privat al economiei românești, cu efecte aproape imposibil de administrat sau corectat – sunt de părere liberalii. ”Consider că este inadmisibil ca un guvern să promoveze astfel de decizii fără niciun fel de analize prealabile privind impactul asupra unui sector întreg al economiei, cu ignorarea oricăror semnale venite din partea reprezentanților firmelor private, a specialiștilor in economie sau a mediului de afaceri în general. Aplicarea acestei măsuri va afecta grav economia privată, va genera falimentul multor agenți economici și implicit va duce la pierderi de locuri de munca”, crede Oros.

Măsura plății defalcate a TVA ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018. Liberalii apreciază că  peste 300 000 de firme vor fi obligate să își înființeze noi conturi la bănci și Trezorerie pentru plăți duble la fiecare factură, modificări de sisteme informatice de gestiune, angajări suplimentare de personal care să țină evidența plăților și care se vor afla în situația de a fi penalizați exagerat pentru orice greșeala, fără a avea posibilitatea prevenției.

PNL va susține la dezbaterea din Parlamentul Romaniei pe tema acestei Ordonante, adoptarea amendamentului care prevede ca plata defalcata a TVA sa fie una optionala, nu obligatorie.

About

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *