Posted On mai 28, 2018 By In Politică With 338 Views

Sondaj CURS: Ce politicieni stau bine la încredere? Emil Boc revine în top.

Un sondaj CURS efectuat în luna mai arată evoluția încrederii pe care o au românii în politicienii care îi reprezintă.

La categoria „Personalități de la nivel central”, clasamentul este condus de Gabriela Firea. Primarul general are 44% încredere spre deosebire de locul doi, ocupat de președintele Klaus Iohannis cu 42 de procente. Pe podium mai urcă președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu 35 %. În top se mai regăsesc Olguța Vasilescu – 31%, Liviu Dragnea – 29%, Ludovic Orban – 26%, Dacian Cioloș – 24%, Victor Ponta – 22%.

În categoria „Personalități de la nivel local”, un soi de top al primarilor din România la capitolul încrederii, pe locul 1 se află tot Gabriela Firea cu același procentaj – 44%. Pe locul doi apare surprinzător primarul Clujului, Emil Boc – 25%. A treia poziție e ocupată de fostul lider al USR și candidat la Primăria Bcurești , Nicușor Dan, cu 15%. În primii cinci mai apar Mihai Chirică, primarul Iașiului, cu 12% și edilul Timișoarei, Nicolae Robu, cu 11 procente.

Volumul eșantionului a fost 1067 persoane iar marja de eroare este de 3%. Metoda de culegere a datelor s-a făcut față în față, la domiciliul respondenților.

 

 

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Tags : , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *