Posted On iunie 3, 2018 By In Social With 448 Views

SONDAJ. Mai mult de jumătate de tinerii din România sunt fericiți în orașul în care locuiesc!

Peste jumătate dintre tinerii din România se declară foarte fericiţi în oraşul în care locuiesc – 52,83%, în vreme ce un procent de 47,17% nu sunt fericiţi în oraşul în care locuiesc, se arată într-un sondaj realizat de Grupul PONT ca parte din Programul „Capitala Tineretului din România”.

Mai mult, studiul susţine că sănătatea şi siguranţa oraşelor au fost identificate drept puncte sensibile ale oraşelor în care locuiesc, scriu cei de la zf.ro.

Doar 32% dintre tineri consideră că locuiesc într-un oraş sănătos, iar la polul opus, 19% consideră că trăiesc într-un oraş nesănătos.

În privinţa siguranţei oraşelor, doar 40% se simt în siguranţă în oraşul lor, iar 15% nu se simt în siguranţă. Astfel, restul de 45% dintre tinerii respondenţi nu au putut afirma că se simt în siguranţă.

Cu toate acestea, 48% dintre respondenţi sunt optimişti şi consideră că oraşul în care locuiesc îndeplineşte criteriul de Smart City şi foloseşte tehnologia pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor.

Sondajul a fost realizat în mediul online în perioada 18 aprilie-25 mai 2018 şi s-a adresat tinerilor din toată ţara, cu vârste cuprinse între 14 şi 30 de ani, iar numărul total de respondenţi a fost de 3.787 de persoane.

 

 

Sursa foto: azsmr.ro

Tags : , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *