Posted On iunie 17, 2018 By In Actualitate With 136 Views

România, prima în UE, când vine vorba de creșterea pieței auto!

România are cea mai mare creștere a pieței auto din UE, în comparație cu înmatriculările de anul trecut. Piața europeană a stagnat, practic, în mai, fiind înregistrat un număr aproape egal cu cel din 2017. La nivelul blocului comunitar, avansul a fost de numai 2,4%. Chiar dacă piața europeană a avut un ritm staționar, în comparație cu cel de anul trecut, piața de autoturisme noi din România a înregistrat o creștere foarte mare, 43,3%, cel mai mare din UE, cu 11.555 de autoturisme în luna mai, potrivit profit.ro.

În intervalul ianuarie – mai, creșterea este de 29,3%, de asemenea cea mai mare din UE. Ca volum, piața din România rămâne pe locul 17 în Europa, fiind posibilă o depășire a Greciei doar dacă ritmul actual de creștere se menține. În perioada ianuarie-mai 2019, au fost înmatriculate, în România, 47.827 de autoturisme, comparativ cu 36.978 de autoturisme înmatriculate în perioada echivalentă din 2017.

Cele mai mari cinci piețe din Europa, cele care dau trendul acestui sector, au avut evoluții diferite. Dacă Germania a scăzut cu 5,8%, la fel și Italia (-2,8%), Marea Britanie și Spania au crescut, în timp ce Franța a avut un rezultat egal cu cel de anul trecut.

Tags : , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *