Posted On august 8, 2018 By In Actualitate With 345 Views

România declară război maşinilor cu volan pe dreapta! Ce se întâmplă cu cele aflate în circulaţie?

Maşinile cu volanul pe dreapta aduse din afara spaţiului UE nu vor mai putea fi omologate în România. „E o chestiune de câteva zile, până ce modificările vor fi publicate în Monitorul Oficial”, a confirmat pentru Business Magazin Roxana Dima, ofiţer de presă al Registrului Auto Român.

Maşinile deja omologate şi aflate în circulaţie pot fi în continuare conduse până la momentul în care proprietarul vrea să modifice anumite elemente care necesită reomologarea – aşa cum ar fi motorul sau culoarea maşinii. Pentru a înregistra o astfel de schimbare, cel care deţine maşina va trebui să mute şi volanul de pe dreapta pe stânga. Anul trecut, în România erau aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.

Începând cu martie 2019, atunci când Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, românii nu vor mai importa maşini produse acolo decât asumându-şi şi costurile de mutare a volanului de pe dreapta pe stânga. În Malta şi Cipru, state membre UE, se circulă de asemenea pe partea stângă a drumului.

 

 

Sursa: businessmagazin.ro

Foto: a1.ro

Tags : , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *