Posted On septembrie 3, 2018 By In Politică With 473 Views

Referendumul pentru Familie tensionează atmosfera în PNL. Ce i se cere lui Orban?!

După ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că referendumul pentru definirea familiei tradiţionale nu trebuie politizat, fiecare liberal urmând să se poziţioneze după cum îi dictează conştiinţa, reacţiile din interior nu au întârziat. Mai mulţi membri îi cer să pună în lucru protocolul încheiat de liberali alături de Coaliţia Pentru Familie.

Fostul consilier a lui Crin Antonescu: „Poziţia lui Ludovic Orban m-a surprins neplăcut

Fostul parlamentar de Cluj, Radu Zlati, critică în termeni duri poziţionarea neutră a conducerii PNL şi cere ca acordul cu partenerii sociali să fie respectat.

PNL trebuie să-şi îndeplinească angajamentele luate cu partenerii sociali. PNL şi-a luat angajamentul de a susţine Coaliţia Pentru Familie. Trebuie să ne ţinem de cuvânt dacă vrem să fim serioşi. Vechea conducere a PNL a semnat un protocol de susţinere a Coaliţiei Pentru Familie. În spatele demersului lor stau semnăturile a trei milioane de oameni care şi-au pus speranţele în PNL. Când 75 la sută din votanţii tăi sprijină referendumul, tu să doreşti altceva, înseamnă că ne-am înstrăinat de electorat. Poziţia lui Ludovic Orban m-a surprins neplăcut„

a declarat cel care în vara lui 2012 îi devenea consilier lui Crin Antonescu în scurtul său mandat interimar de la Cotroceni.

O atitudine similară are şi deputatul Daniel Gheorghe.

Ca parlamentar PNL voi respecta deplin deciziile statutare ale partidului care privesc susţinerea referendumului şi protocolului încheiat legal alături de Coaliţia pentru Familie! PNL face o greşeală politică uriaşă, dacă la nivelul său de vârf, nu îşi va asuma apărarea valorilor identitare româneşti prin implicarea în ducerea la bun sfârşit a acestui demers democratic al cetăţenilor români de toate cultele! Respect toate punctele de vedere contrare celui exprimat de mine ale unor colegi de partid, cred fără dubii în libertatea de conştiinţă dar ca valoare a profesionalismului liberal iar nu ca o formă de eschivare politică pe sistemul „împăcăm capra cu varza” şi cred că PNL nu îşi poate asuma riscul de „a cădea între scaune” pe o temă fundamentală pentru România şi viitorul său”

a scris demnitarul PNL pe o reţea de socializare.

Vicepreşedinte PNL: Marea majoritate va vota pentru!

Deputatul PNL, Adrian Oros, spune că în acest moment o majoritate de 80 la sută dintre liberali sunt în favoarea referendumului.

Eu personal voi vota pentru. Marea majoritate va vota pentru dar vor fi şi colegi care se vor abţine sau vor vota împotrivă. Ei reprezintă maxim 20 la sută din partid. Nu cred că este o temă care să impună o linie unitară pentru că şi cei care votează împotrivă au argumente. Nu că s-ar opune familiei tradiţionale, dar spun că de ce să mai voteze ceva ce este deja reglementat”

a declarat vicepreşedintele partidului, Adrian Oros.

O poziţie apropiată de cea a liderului PNL o are fostul şef TNL, deputatul Sorin Moldovan.

În principiu, PNL susţine referendumul pentru familie. Nu cred că vor exista tensiuni majore în partid, fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa”,

a spus actualul parlamentar de Cluj.

Nu la fel de curajoasă s-a dovedit deputatul PNL de Teleorman, Mara Calista. Răspunsul ei, unul “între două scaune”, a fost: „Vă rog să luaţi legătura cu liderul de grup”!

 

 

Sursa: stirileprotv.ro

Tags : , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *