Posted On septembrie 27, 2018 By In Actualitate With 474 Views

Şoferii vor putea scăpa de punctele de penalizare dacă se vor uita la filme cu… poliţişti! Despre ce e vorba?

O inițiativă legislativă de modificare a Codului Rutier a fost depusă la Senat. Șoferii vor putea scăpa mai ușor de punctele de penalizare, în cazul în care proiectul de modificare va fi adoptat.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr.95/2002 (Codul Rutier) privind circulaţia pe drumurile publice prevede că „în cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic.

Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”.

Practica este întâlnită şi în alte state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce priveşte corectarea voluntară a unor acţiuni greşite la volan, se arată în expunerea de motive de modificare a Codului Rutier ce a fost depusă la Senat. 

 

Sursa: capital.ro

Tags : , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *