Posted On aprilie 11, 2019 By In Politică With 249 Views

Scenariu exploziv: Unificare PNL – USR, sub conducerea lui Rareș Bogdan?!

Unul dintre cele mai explozive scenarii politice este cel al unificării PNL cu USR, viitorul partid urmând a fi condus de fostul jurnalist Rareș Bogdan. Acest lucru ar putea să se întâmple în 2020. Dealtfel, este cunoscut, candidatul de pe locul 1 al liberalilor pentru Parlamentul European este un suporter al coalizării PNL și USR. Până atunci, candidatul prezidențial al acestor forțe politice ar putea fi altcineva decât Klaus Iohannis și anume Laura Codruța Kovesi.

Unul dintre cei care a lansat în spaţiul public acest scenariu este analistul Alex Coita. „Dacă planul pe care îl întrevăd se realizează, până la alegerile din 2020 PNL va fuziona cu USR, împlinindu-se astfel pohta ce a pohtit-o Traian Băsescu. Președintele noului partid va fi Rareș Bogdan. Până atunci, Klaus Iohannis cred că va fi sacrificat în detrimentul unui alt candidat, cel mai probabil Koveși”, a scris Coita pe o pagină de socializare.

Atât liberalii cât și reprezentanții USR se opun categoric unei astfel de construcții. „Astăzi, PNL îl are președinte pe Ludovic Orban şi este prematur să discutăm despre acest subiect. Rareş Bogdan este binevenit în PNL şi cred că expertiza pe care o are este benefică pentru poporul român în Parlamentul European. La prezidenţiale, PNL îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţine candidatura doamnei Kovesi pentru procuror şef european”, a declarat preşedintele PNL Cluj-Napoca, viceprimarul Dan Tarcea.

„E un scenariu nu doar improbabil, ci cu siguranţă… Sigur, nu. Sperăm ca până la sfârşitul lui 2020 să fim primul partid în opţiunile electoratului, ori ca USR ori ca o continuare a Alianţei USR – PLUS. Eu, alături de un cianurist, în niciun caz, nu o să fiu. Legat de Laura Codruţa Kovesi, ea este procuror, are o candidatură de procuror european. Nu se pune problema de a intra în politică”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

 

 

Foto: hotnews.ro

Tags : , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *