Posted On mai 24, 2019 By In Politică With 204 Views

Tăriceanu face o declarație de dragoste: Nu am încetat vreodată a iubi PNL!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu-și uită originile politice și transmite un mesaj special cu ocazia zilei în care s-a născut PNL. El susține că va iubi mereu simbolul PNL.

”Pe la jumătatea secolului 19, într-o ceremonie grandioasă la castelul Windsor, Regina Victoria înnobila un reputat ofițer englez, Stephen Bartlett Lakeman, care se remarcase pe câmpul de luptă în Africa, consolidând Imperiul Britanic. A devenit celebru mai ales după ce a impus culoarea kaki uniformelor britanice, contribuind decisiv la salvarea de vieți omenești, pentru că roșul anterior transforma soldații în ținte vizibile.Puțini mai știu azi că în casa din București a lui Stephen Bartlett Lakeman a avut loc, pe 24 mai 1875, nașterea marelui Partid Național Liberal, ctitorit de Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, Gheorghe Vernescu, Alexandru G. Golescu și alții. Astăzi se împlinesc 144 de ani de la acel moment măreț în istoria modernă a României, apariția celui mai important partid din istoria noastră. Faptul că actul de naștere s-a semnat în casa unui britanic poate fi considerat ca având o simbolistică aparte: un partid ai cărui membri au fost hărăziți să aibă privirea mereu ațintită spre Europa și să facă totul ca România să se integreze deplin în ea.

Prigonit de comuniști, PNL a rezistat și a renăscut ca pasărea Phoenix, în decembrie 1989. Nu a avut o istorie ușoară nici în ultimii 30 de ani. Mereu au existat lovituri, trădări, tentative de a fi deturnat de la misiunea sa istorică, împingeri ba spre stânga, ba spre dreapta, în numele unor interese de moment. Mulți s-au bătut să pună mâna pe el și, uneori, au și reușit. Cei care astăzi l-au confiscat nu sunt nici măcar umbre ale liberalilor adevărați ci niste profitori care s-au cocoțat în vârf pe memoria miilor de vieți curmate de temnițele comuniste. Martirii liberali care au murit pentru drepturile și libertățile românilor se întorc în mormânt când văd cum epigonii de astăzi le-au vândut pentru un pumn de galbeni.

Din PNL-ul în care eu am intrat în decembrie 1989 nu a mai ramas decât numele. Un nume glorios, dar un prezent deplorabil.

Cred, însă, că liberalismul nu și-a spus ultimul cuvânt în România, că vor veni vremuri mai bune și că moștenirea Brătienilor, a lui Ghica și Rosetti va renaște iar din cenușă.

La mulți ani, PNL, simbol căruia i-am dăruit cei mai frumoși ani ai vieții mele și pe care nu am să încetez vreodată a-l iubi, cu bune și rele!”, scrie, pe o rețea de socializare, Călin Popescu Tăriceanu.

Tags : , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *